HoobaDesign
  • HOME
  • PROJECTS
  • INTERIOR DESIGN
  • INFORMATION
  • CONTACT US
  • Project Images
  • Project Description
  • Project Information
  • Project Video

تعریف یک پروژه اداری-تجاری در بر بلوار سجاد در شهر مشهد موضوع عملکردی پروژه بوده. واقع شدن سیاست پروژه در کنار پمپ گاز شهری از ویژگی های این زمین بود که می توانست رویکرد طراحی یک پروژه اداری اینفیل ( infill ) را با نگاهی دیگر دید. پروژه های اداری اینفیل با محدودیت های نورگیری و عدم تهویه فضایی و تنوع سبک کاری همواره روبه رو می باشند.فضای کاری محدود و به دور از طبیعت و عدم بهره برداری از گردش هوایی در این گونه پروژه، از مشکلات و محدودیت های این نوع از پروژه های شهری است. ارتباط کم فضای تجاری پایین این نوع از پروژه با شهر به عنوان ساختمان های چندعملکردی مساله دیگری است که باید به آن پرداخت.

معماری فضاهایی اداری در ساختمان های میان بافتی ( infill ) از یک رو نیاز به انعطاف برای کاربری های مختلف در درون خود دارد و از سوی دیگر نیاز به یک ساختاری که کیفیت زیستی این گونه از فضاهای اداری را ارتقاء دهد. از این رو در این پروژه مساله ، وید به همراه توده فضای سبز و فضاهای نیمه باز به عنوان موضوع فکری پروژه برای رسیدن به یک ساختار ، در جهت رفع نیاز های پروژه و الگو سازی در این گونه از پروژه ها شده. روال رایج ویدها در این پروژه الگوی دوازده متر مربعی است که می باست از بالا تا پایین تکرار شود. در این پروژه مساله وید به عنوان ساختاری که از شبکه بندی فضایی پروژه پیروی می کند به وجود آمده . هدف این وید ایجاد گردش هوایی بهتر در این گونه از فضاهای اداری است و همچنین ایجاد سبزینگی بیشتر در درون و بیرون پروژه برای افراد درون واحدها بوده اند.

نفوذ پذیری ویدها به درون ، موضوعی است که می تواند مساله ارتباط تقسیم بندی درونی و کیفیت های سبز در پروژه را به گونه ای در این پروژه ها با یکدیگر بسته ادغام نماید. با توجه به اینکه این واحد ، در همسایگی یک پمپ گاز شهری قرار گرفته که امکان ساخت آن وجود ندارد، مساله جداره نمای سوم در این پروژه به عنوان یکی از پتانسیل های پروژه مورد بررسی قرار گرفته شده . کیفیت جداره نمای سوم با وید های مورب نفوذ کننده ترکیب شده اند تا این بخشی از ساختمان نه تنها به عنوان یک جداره شهری دارای شخصیت گردد بلکه بتواند به عنوان جداره ای که نور را به درون پروژه می کند دارای راه حلی باشد برای این منظور از شیشه هایی درون دیوار استفاده شده که در سازماندهی تراکمی این تخلخل شفافیت ، هماهنگی بین دیاگرام ویدهای مورب و جداره متخلخل و فضاهای سبز نفوذ یافته به داخل انجام شده است.

کیفیت جداره نمای سوم به نمای اصلی نیز کشیده شده و فضای سبز ایجاد شده در جداره اصلی باعث کنترل نور جنوب در پروژه را انجام می دهند.مساله وید های مورب در فضاهای پایین نیز کشیده شده اند نا آن فضاها را نیز بهره مند از نور و تهویه هوا نمایند . در برخورد با امکانات درون پروژه تصمیمی که گرفته شد نسبت به قرارگیری یک فضای رستوران و کافه در پایین پروژه بود که آن فضا بتوانند در این بخش از پروژه فضای مکث و نشستن داشته باشند که این امر به ساکنین خود واحدهای اداری نیز سرویس دهی می نمایند. مساله بعدی در این گونه از پروژه ها، خدمات مشترک برای تفریح و یا امکانات در پروژه می باشد که بتواند فضای کار را به یک فضای تلطیف شده تری تبدیل نماید که در این پروژه ، پشت بام پروژه به عنوان یکی از فضاهای جمعی واحدهای اداری به عنوان محلی برای غذا خوری و ورزشی و تفریح دیده شده تا بتواند از طریق این فضا فضاهای اداری 4 میان-بافتی فقط به دید یک ساختمان تک منظوره خشک کاری دیده نشود و این گونه از کاربری ها بتواند به عنوان یک ضرورت در این الگو از ساختمان ها رایج گردند.

Architects Hooman Balazadeh
Location Mashhad, Razavi Khorasan Province, Iran
Date 2019
Area 2,875 m2
Project Managet Taraneh Mireskandari
Collaborator And team Located alongside Sajad Blvd. in Mashhad, this project is an office-commercial complex. The site of the project was located next to a City Gas Power Station. This unique situation enabled us to rethink the common infill typology for office buildings. Infill office buildings usually have to deal with issues such as lack of proper natural light and ventilation. Limited working spaces as well as lack of greenspace and natural ventilation are some of the major issues infill office buildings have to deal with. Another issue regarding this type of buildings is the disconnection between the commercial zone on the lower levels of the building and the city. Architecture of the infill office buildings should be flexible enough to host a variety of activities and functions while enhancing the living atmosphere for the users. The common strategy used for infill projects in Iran is to create a 12m2 light well on sides of the building to provide light and ventilation to the central parts of the building. The fact that this project is located next to a one story tall power station, provided the opportunity to create a third façade. Here the third façade not only creates a better urban scenery, but also enhances light penetration and ventilation inside the building. In this case the common low quality light well turns into an open void which follows the spatial organization of the project. The aim here was to enhance natural ventilation and lighting, while creating greenspaces and semi-open spaces for each office unit. In order to further enhance light penetration, pieces of glass were placed in-between the brick layers on this side of the building. The quality of greenspaces on the third façade has been extended to the main façade. This green space controls the amount of south sunlight exposure. The side voids have also been extended to the lower levels, to provide natural light and ventilation. The café on the ground floor with an outdoor patio not only invites pedestria
Design Team : Taraneh Mireskandari - Sahar Sanaie - Alireza Bagheri